RIBA LIST NA PUTERU

Riba list je izuzetno kvalitetna bela riba, blagog, prefinjenog ukusa. Čvrste, svilenkaste strukture što joj omugaća da nam pruži izuzetan ukus. Najbolja priprema leži  u jednostavnosti pripreme, bez mnogo začina koji bi nadvladali njen prefinjen ukus.

Priprema ribe list na puteru je jedan od vrhunaca pripreme jer riba postaje blago masnija, nešno slatkasta sa toplom punijom aromom.

Sastojci:

  • Riba list, ili filet ili 5,6 manjih komada ribe
  • Maslac 100gr
  • Belo vino 50ml
  • Grančica Ruzmarina
  • Kapar, nekoliko cvetova
  • So, beli biber

PRIPREMA:

  1. Očistiti ribu od viška sitnih peraja po obodu tela.
  2. Prstohvatom soli i belog bibera namazati ribu ili filet
  3. Zagrejati maslac, ubaciti grančicu ruzmarina i ostaviti oko tridesetak sekundi pa dodati kapar. Ostaviti još nekoliko sekundi. Izvući ruzmarin.
  4. Staviti ribu sa deblje strane i pržiti dok strana ne promeni boju. Oko 2,3 minuta. Okrenuti i nastaviti prženje. Još oko 2min
  5. Dodati vino, čim alkohol ispari, za oko 10,15 sek ribu ponovo okrenuti i sokom je prelivati još oko 1min.
  6. Servirati uz bareni pirinač, grilovano povrće, kus-kus….

VINO

Šardone, Grašac beli, Morava. To su vina koja imaju osvežavajuću kiselinu, mineralnost, zeleno-voćne tonove, aromatična sa mekanom strukturom, blagom vibratnom notom. Time se postiže savršen balans sa ukusom ribe i masnoćom putera. Uzdižu njenu savršenost ukusa, kvaliteta.

Poslednje objave

  • All Posts
  • Glavna jela
  • Predjelo
  • Razno
  • Salate
  • Uparivanje sa vinima

Kategorije

Tagovi

Prevod, akademske usluge, razvojni planovi i snaga prirode na jednom mestu.

Kontakt

© 2025 Bane-Libre. Sva prava zadržana. | Web dizajn: Studio PRIME